onsdag den 19. maj 2010

Russefejring

Vi var til russetog i Frederikstad, hvor mit barnabarn jens og hans jente, Charlotte var fine deltagere!
Det var et kæmpeflot optog, med glade og feststemte unge, og (hvad jeg satte meget pris på) mange tilskuere i de skønneste bunader!
Jeg fik en del billeder af disse, for folk var flinke til at stille op, når denne skøre danske bad om lov til, at tage billeder af de skønne dragter med de flotte broderier.
På det øverste billede ses min datter kitty og min bedre halvdel.
Som det nok fremgår, var humøret i top og vejret fint.
En skøn dag til minde-albummet!

3 kommentarer:

 1. Heisann.... merkelig at vi ikke gikk på hverandre. Jeg sto ved Phønixplassen og så på russetoget. Mine elever er russ, men jeg syntes de så slitne og trøtte ut. Før hadde russen kjempeflott parade, men nå er det bare biler , biler, biler... Barnetoget var topp!
  Si i fra neste gang du er i Fredrikstad, så byr jeg på kaffe og kake ;:OD)

  SvarSlet
 2. Heisann, heisann!

  Ja, nettopp- hvorfor setter ingen i departementet foten ned og gjenskaper muligheten for god, "gammeldags" feiring av endt skolegang----- etter---- eksamen? Hele skolen er i mot at det foregår før eksamen! Her rår markedskreftene tydeligvis.
  Da vil de også få tid til å dekorere bilene med flotte tegninger(ikke bare skrift skrevet i all hast eller på klistrelapper), ha paroler, og pynt som en riktig bilkortesje skal ha.Tidligere var de også kledd ut som andre personer, antydet små satiriske opptrinn- rettet mot kommunen, politikere, kjendiser osv og presenterte aktuelt stoff verdt å harselere med til stor glede for publikum!Det var gøy.
  Men hyggelig at du fikk et godt inntrykk av fin ungdom- for det er de jo. Det er derfor jeg fremdeles jobber i skolen med den aldersgruppa!
  Gi meg beskjed når kaffen skal på, så kommer Nina når den er klar!

  SvarSlet
 3. Hei mor :) Og tusen takk for all hjelpen til Julies konfirmation :) Jeg hadde ikke greid det uten deg- håper bare ikke at du er alt for utslitt- kjempe-glad i deg vet du!!! Og takk også bruno for all hjelpen- han kan man altid regne med!! :) Skulle bare ønske at du bodde nermere- da kunne vi dra på turer sammen og riktig kose og med hverandre hver dag- ELSKER DEG. :)

  SvarSlet